תוכנית לימודית בנושאי פתרון בעיות חברתיות. הנושא השנתי מתעדכן כל שנה בהתאם לרוח התקופה והנבחרות יכולות להיות מרקעים תרבותיים שונים. מבנה האולימפיאדה: כ-12 שבועות של פעילות מקוונת, ובה משימות לביצוע עצמאי של המשתתפים, מפגשים מקוונים משותפים שיתמקדו בפיתוח שיתופי פעולה בין קבוצות התלמידים, הרצאות משותפות למשתתפים ולהורים ומפגש מקוון מסכם בו יציגו המשתתפים את התוצרים בפני שופטים.
עקרון מנחה באולימפיאדה הוא 'ביחד ולחוד': כל קבוצה בית ספרית תתמודד בתחרות האולימפיאדה כיחידה ותגיש את התוצרים לקבלת משוב וניקוד. במפגשים המשותפים יוצרים שיתופי פעולה בין הקבוצות השונות להתבוננות רב תרבותית על האתגר.
התוצרים של הצוותים הם תוצרים יזמיים, טכנולוגיים עד רמת מערכת בינה מלאכותית. (אל דאגה, אנו המארגנים מספקים את הידע, חומרים, מחוונים, הנחיות הנדרשים). מיומנות מרכזית בתוכנית היא מיומנות פתרון הבעיות בגישת Computational Thinking.
תפקיד המורה המלווה הינו להנחות את הקבוצה בעבודת הצוות בעוד התלמידים מתמודדים עם האתגרים שיקבלו ממארגני האולימפיאדה. נדרשות 2-4 שעות בשבוע לפעילות.
מטרת התוכנית:
קיום שיתופי פעולה של תלמידים ממוסדות חינוך שונים לפיתוח פתרונות לאתגרים חברתיים תוך שימוש בחדשנות טכנולוגית ברוח היזמות הישראלית.
הנתונים בעמוד זה נדלו מתוך המרשתת ולכן לא בהכרח שהם מעודכנים