הרעיון מאחורי המטבח הטיפולי לבני נוער הוא לייצר מרחב בו ניתנת אפשרות לפתח עצמאות בדרך בטוחה ומעצימה תוך עבודה על תהליכים רגשיים אישיים וקבוצתיים. במהלך המפגשים התלמידים יתנסו בשיטות בישול ואפייה, בחופש ויצירתיות ביצירת מתכונים חדשים. במקביל יתקיים שיח ריגשי ואינטימי המקשר בין העבודה במטבח לבין רצף של תחושות ורגשות בניהן; הצלחה וכישלון, גמישות, מסוגלות, ביטחון עצמי ועוד. כלי טיפולי ייחודי זה, מאפשר לבני ובנות הנוער לעבור תהליך טיפולי שאינו מסתמך על יכולות מילוליות בלבד וכך מותאם לאוכלוסייה זו. נוסף לכך, הבישול הקבוצתי מעודד לאינטראקציות חברתיות חיוביות, עבודה בצוות ועבודה על תקשורת מיטיבה עם חברי הקבוצה.
התוכנית מתאימה למפגשים של קבוצות עד 5 תלמידים או למפגשים פרטניים.
*עולם הבישול והאפייה הופך פופולארי מאוד בשנים האחרונות. בתוכנית זו רתמנו את התחום העולה הזה אשר יוצר עיניין רב בקרב בני ובנות נוער על מנת לייצר מרחב בטוח ומאפשר לשיח ותהליכים טיפוליים.
מטרת התוכנית:
מטרת העל של התוכנית להעניק מענים רגשיים וטיפולים באמצעות כלי ייחודי והוא בישול ואפייה
הנתונים בעמוד זה נדלו מתוך המרשתת ולכן לא בהכרח שהם מעודכנים